Det här är en webbsida som handlar om webbdesign i alla dess former. Att skaffa en webbsida är oerhört populärt nuförtiden, speciellt med tanke på att man snabbt kan få tag i en billig domän och hostingservice. Flera sidor erbjuder också en drag-och-släppmetod för att designa webbsidorna, vilket gör att i princip vem som helst kan skapa sin egen.

Trots att drag-och-släppsidorna är användbara för privatpersoner som bara vill ha en personlig blogg, är de tyvärr svåra att skräddarsy och ger ofta ett väldigt generiskt och platt intryck. Därför passar de dåligt för företag som vill ha en tydlig och unik image, och det är där webbdesign kommer in.

På den här sidan kan man läsa om hur man bär sig åt när man väljer webbdesigner. I vissa fall kanske en frilansande designer passar bäst, andra gånger lönar det sig att anlita en webbyrå. Det finns också information om vad man ska tänka på när man formger material till sidan, som till exempel text och bilder. Inte bara innehållet är viktigt, utan även presentationen.

Det presenteras också information om hur man marknadsför sin nya webbsida. Sociala medier är utmärkta sätt att sprida ordet om webbsidan, men också andra alternativ som bra rankning hos sökmotorer som Google och Bing är av största vikt. På Trio Design kan man därför läsa lite om hur sökmotoroptimering går till och vilka enorma resultat det kan ha på synligheten av webbsidan.

Förhoppningen är att den information som finns tillgänglig här blir till stor hjälp när det kommer till att skaffa och formge en webbsida. Har man bara rätt information är det inte särskilt svårt att börja, och slutresultatet blir en mycket starkare image för företaget.